top of page

Company

IMG_3593.jpg

Dance Company 2021-2022 in workshop Ashlé Dawson

OSTB9127.JPG

Dance Company Turning Point is in 2006 ontstaan uit de gelijknamige balletschool en wil getalenteerde studenten de gelegenheid geven zich verder te ontwikkelen op dansgebied. Zij volgen lessen in klassiek ballet, spitzen, jazz, modern, repertoire en hip-hop. Daarnaast nodigen we gastdocenten uit voor het geven van workshops en proberen we om de twee jaar een studiereis naar het buitenland te maken.

 

In de afgelopen jaren hebben de dansers al vijf keer deelgenomen aan het Florida Dance Festival. In februari 2015 en in februari 2019 hebben ze een studiereis naar New York gemaakt.

Eveneens heeft de Company als doel om meer mensen -en dan speciaal de jeugd- kennis te laten maken met theaterdans. Dit gebeurt door middel van voorstellingen en het geven van workshops. De afgelopen jaren hebben er al verschillende voorstellingen plaatsgevonden voor middelbare scholieren in het kader van het vak C.A.V. In deze voor stellingen proberen we via een verhaallijn verschillende dansdisciplines aan bod te laten komen.

De Company heeft ook als doel het verlenen van hulp op financieel, technisch en artistiek gebied en dan met name op het gebied van dans.

De Company is ondergebracht in een Stichting, zodat het financieel onafhankelijk van de school kan operen.

Dance Company 2019-2020 traveling to New York voor studietrip

bottom of page