• Facebook Clean

Dance School Turning Point Orionweg 7b te Curacao  (00599)9 513-5884/ 465-0331  danceschoolturningpoint@gmail.com

Melanie Sloot

Melanie Sloot is na 15 jaar weer terug op haar eiland Curacao. In 1993 is zij afgestudeerd als Docent Dans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en heeft ze vervolgens zowel op Curacao als in Nederland als danser, choreograaf en docent gewerkt.

Zij geeft modern.

Als danser heeft ze altijd op het podium gestaan. Veel losse professionele dansproducties en in de laatste 15 jaar vooral gedanst in projecten met een overkoepelend doel gericht op het bij elkaar brengen van professionelen en amateurs.

Als choreograaf en artistiek leider heeft ze inmiddels meer dan 25 voorstellingen begeleid en gechoreografeerd en daarnaast heeft ze zich vooral beziggehouden met het opzetten en het realiseren van verschillende dansprojecten; binnen / buiten Nederland en niet zo lang geleden ook op Curacao.

Als docent heeft ze de afgelopen 23 jaar lesgegeven in de disciplines klassiek, modern, jazz, kinderdans en dansexpressie. Zij is hiermee begonnen in Nederland, daarna 6 jaar op Curacao en de laatste 15 jaar weer in Nederland. In deze laatste jaren is ze tevens hoofd geweest van de dansafdeling van een groot kunstcentrum in Zoetermeer, het CKC.