top of page

SELECTIEKLASSEN

De school biedt de meer gemotiveerde leerlingen de kans om zich verder te ontwikkelen in dans.

De school heeft twee stromingen selectieklassen: de technische theaterdans kant, en de urban kant.

Theaterdans-kant:

Op ongeveer 8-10 jarige leeftijd kunnen ze uitgekozen worden om deel te nemen aan de selectieklas, wat inhoudt dat ze de eerste jaren per week verplicht klassiek en jazz volgen. Ze kiezen keuze-vakken naar waar hun interesse ligt. Na een jaar wordt ook moderne dans toegevoegd aan hun lesrooster, en ook de urban stijlen worden aangeboden.

Het belangrijkste is dat de leerling dit ook zelf wil, dat de leerling er plezier in heeft om hard te werken en graag wil leren. Dus ook dat de leerling bereid is om thuis kleine opdrachten uit te voeren.

Je hoeft geen danser(es) te willen worden, maar dans geeft je zoveel mee! Discipline, werkhouding,  teamwork, creativiteit, doorzettingsvermogen en natuurlijk een grote liefde voor dans en muziek.

Dit zijn dingen waar je in de toekomst altijd, op wat voor manier dan ook, profijt van zal hebben.

In principe zijn deze selectieklasleerlingen ook de leerlingen die doorstromen naar de Company.

Urban kant:

Voor de streetstijlen en hip-hop hebben we aparte selectieklassen. Deze kinderen komen in de selectie door een auditie te doen. Hiermee laat je zien wat je kan, maar geef je ook aan echt te willen, door naar de auditie te komen. Als je in de urban selectie traint, volg je ook je basis-uren in de hip-hop stijl.

DSC_7912-497_edited.jpg
IMG_4816.jpg
IMG_4921.jpg
IMG_5207.jpg
bottom of page