top of page

Rita Koeks

Rita Koeks heeft in 1999 Turning Point opgericht en opgebouwd tot de prachtige school die we nu kennen. Ze heeft haar opleiding gedaan aan de Rotterdamse Dansacademie met als afstudeerrichting docent klassiek en moderne dans.

Op dit moment geeft zij klassiek en spitzen.

 

Na haar studie vertrok ze voor twee jaar naar Curaçao om les te geven aan balletschool Les Sylphides.

Terug in Nederland heeft Rita gewerkt bij de educatieve afdeling van het Scapino ballet en daarnaast had ze haar eigen school in Wormerveer. Tegelijkertijd specialiseerde ze zich verder in de moderne Graham techniek bij de dansacademie in Tilburg en in 1977 heeft ze een half jaar in New York gestudeerd aan de Grahamschool en bij Alvin Ailey.

Na terugkomst uit New York heeft ze voor verschillende groepen choreografieën gemaakt en volgde ze regelmatig cursussen in het buitenland om zich verder te ontwikkelen.

In 1986 keerde ze, inmiddels getrouwd en met drie kinderen, terug naar Curaçao en begon ook daar weer met les geven. In 1999 begon het toch te kriebelen om een eigen school te beginnen zodat zij de dingen die zij belangrijk vond ten uitvoer kon brengen. Rita wil graag de leerlingen liefde voor dans bijbrengen maar vooral de eigen creativiteit bevorderen.

bottom of page