top of page

Tessa van der Zande

Tessa van der Zande is geboren en opgegroeid op Curacao en heeft zelf ook bij Turning Point les gehad! Met de Company van Turning Point heeft ze deelgenomen aan het Florida Dance Festival in Miami.

Na haar middelbare school is ze gaan studeren aan de HBO Dansacademie ArtEZ in Arnhem. In Nederland heeft Tessa haar dansdocentenopleiding in 4 jaar afgerond, met als hoofdvakken klassiek, jazz en modern. Verder heeft ze veel lesgegeven op verschillende dansscholen, basisscholen en middelbare scholen. Tijdens haar opleiding heeft ze opgetreden in verschillende voorstellingen, onder andere voor Herman van Veen.

Na haar opleiding is ze naar Australie verhuisd, waar ze op verschillende balletscholen als docent actief was. Haar choreografieen hebben meerdere malen prijzen gewonnen in de Australische regionale danswedstrijden. Ook heeft Tessa veel lessen en workshops gevolgd in Australie, om zo ook nog zelf actief te blijven met dansen.

Naast Australie en Florida, heeft ze ook regelmatig internationaal danslessen genomen, cursussen gevolgd, workshops en seminars bijgewoond en gedanst in Amsterdam en New York.

In september 2018 heeft zij de leiding over Turning Point overgenomen.

bottom of page